You are here: Home > Romanian > Cum va arata cea mai inalta cladire din lume care va rezolva probleme ecologice

Cum va arata cea mai inalta cladire din lume care va rezolva probleme ecologice

 

China isi propune sa construiasca in orasul Wutan cea mai inalta cladire din lume care va fi compusa din doua turnuri ce vor purta numele de „Turnurile Phoenix”. Constructia va avea o inaltime de un kilometru si a fost proiectata de firma engleza de arhitectura Chetwoods.

Autorii proiectului isi propun sa rezolve si grave probleme ecologice care exista in prezent in China. Turnurile Phoenix vor putea furniza diferite resurse locuintelor sau intreprinderilor din orasul Wutan, deaorece vor fi echipate cu un sistem mecanic complex care va filtra simultan aerul si apa, va colecta energia solara, eoliana si va produce putere pe baza de hidrogen.

„Cladirea nu va fi doar un simbol al Wutanului, ci va fi construita cu un scop precis. Am incercat sa introducem cat mai multe idei pentru protejarea mediului, ceea ce justifica forma si dimensiunea turnurilor, Va atrage mii de turisti”, este convinsa Laurie Chetwoods, fondatoarea firmei engleze de arhitectura, citata de money.ro.

Constructia cladirii se va derula pe parcursul urmatorilor trei ani, iar costul acesteia nu a fost anuntat.

In prezent, cea mai inalta cladire din lume se afla in Dubai – turnul Burj Khalifa care masoara 828 de metri pana in varf. Constructia a fost inaugurata in 2010 si a costat in total un miliard si jumatate de dolari. Si acest turn uimeste prin tehnologiile inteligente cu care a fost dotat.

RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.