You are here: Home > Romanian > Aerul Timisoarei este mai curat in statistici. Locuitorii ar vrea sa-l simta si in realitate

Aerul Timisoarei este mai curat in statistici. Locuitorii ar vrea sa-l simta si in realitate

In anul 2011, problema poluarii cu praf a aerului din Timisoara facea valuri pana la Comisia Europeana, care ameninta cu masuri drastice daca datele prelevate nu se imbunatateau.

Au fost create comisii, care, la un moment dat, se intruneau lunar, s-au scris rapoarte de sute de pagini si s-au facut liste cu marii poluatori.

Cu doi ani in urma, orasul de pe Bega ajunsese intr-un nefericit Top 5 al celor mai poluate orase din Europa, conform unei publicatii germane, care cita un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Autoritatile locale au luat unele masuri, iar poluarea cu praf pare sa fi scazut in datele oficiale, astfel incat Timisoara a iesit de pe lista oraselor amenintate de poluare si s-ar putea situa intre primele 50 de mari orase din Europa din punct de vedere al calitatii aerului.

Desi praful a devenit o prezenta cotidiana in viata locuitorilor, acestia si-ar dori un aer mai curat nu doar in statistici, ci concret, pe pantofi, haine, in case si in plamani, pentru ca scaderea poluarii nu este perceputa si la nivelul omului de rand.

RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.